PENTING 3 !!! Bagaimana Syarikat MYMI1 mampu beri insentif

Aliran Tunai Syarikat

Bagaimana syarikat mampu memberi insentif, hadiah dan rebet tc yang menguntungkan ini. Saya akan membongkar rahsia syarikat membuat keuntungan daripada penyertaan anda :

1. Bila syarikat membeli secara pukal (TC) dari Telco provider seperti 

- Celcom, Digi, Maxis, TuneTalk, Umobile, XOX dll...,
- atau secara pukal pay in advance kepada syarikat perkhidmatan seperti TNB, Astro & Telekom Malaysia,

disini syarikat telah mendapat keuntungan rebate tc sebanyak 15% dari nilai yg dibelanjakan.

2. Bila TC ini dijual atau diagihkan kepada ahli, syarikat membuat keuntungan lagi dengan kadar 7~10%.

3. Bermakna 25% keuntungan syarikat. Sebahagiannya diagihkan kepada ahli menjadi profit sharing

Semua ini memerlukan syarikat menjalinkan atau membuat MOU dengan syarikat-syarikat perkhidmatan tadi dengan melaburkan wang yang banyak. Bukan senang untuk membuat MOU dengan syarikat-syarikat gergasi terbabit kecuali syarikat benar-benar kukuh dari segi kewangan dan pengurusan.


Misi Dan Halatuju Syarikat

 Mi1 Global Sdn Bhd adalah satu entiti perniagaan yang amat kukuh dan memperolehi keuntungan berjuta-juta setiap bulan hanya dengan menyediakan perkhidmatan bersepadu bagi topup dan pembayaran bil. Syarikat Maxis sendiri mendapat keuntungan sebanyak 2 billion sepanjang tahun 2015 yang lalu. MyMi1 dijangka akan mengatasi semua syarikat penyedia perkhidmatan telekomunikasi yang terdapat di Malaysia sedikit masa lagi.

MyMi1 akan melancarkan sim kad sendiri tidak lama lagi. Iklan di kaca tv akan dibuat setelah menentukan artis yang sesuai sebagai duta produk MyMi1 dengan kos permulaan sebanyak RM 2 juta.

Ada 3 Projek besar Mi1 Global Sdn Bhd dan ada antaranya sudah dibuat iaitu :

1. Program Francais produk MyMi1 dan e-mall terbesar Asia
2. Talian mudah alih MyMi1 dengan konsep 1 Simkad 1 Asia
3. Projek usaha sama banyak negara di asia dalam pemasangan menara pemancar yang menelan belanja berbillion ringgit.

Anugerah Dan Pengiktirafan

Inilah kekuatan yang terdapat pada syarikat Mi1 Global Sdn Bhd dan banyak anugerah diperolehi bermula 6 jun 2015 sehingga kini terutama kepada Founder MyMi1 sendiri iaitu Dato Dr KC LIM :

1. Anugerah Doctor of Philosophy in Entrepreneurship oleh Camden University of America
2. MyMi1 menjadi rakan niaga kepada Lembaga Pelindung dan Kebajikan Pengguna Malaysia. Ini menjadikan Mi1 Global Sdn Bhd setaraf dengan syarikat penyedia telekomunikasi di Malaysia seperti Celcom, Maxis, Digi dan lain-lain. Ia juga menjamin hak-hak pengguna seperti mana yang terdapat pada syarikat telco yang lain. Anda boleh rujuk di http://www.lpkpm.org.my

3. Mendapat perhatian dari Bank Negara Malaysia (BNM) dan diberi status VIP kepada syarikat Mi1 Global Sdn Bhd. Setiap projek yang dilaksanakan oleh syarikat diberi keutamaan sama ada projek dalam atau luar negara.

Ini sekaligus menolak dakwaan sesetengah pihak mengatakan MyMi1 disenaraikan sebagai perniagaan tidak sah. Senarai palsu yang tersebar di laman sosial dan group whatsapp sedikit sebanyak mengelirukan ramai orang. Anda boleh merujuk senarai unauthorized busines yang dikeluarkan oleh suruhanjaya security di link :
http://www.sc.com.my/list-of-unauthorised-websites-investment-products-companies-individuals/

4. Dianugerahi Darjah Kurnia Setia Kerajaan Negeri Perak yang membawa gelaran Dato. Ini adalah kerana atas usaha Dato Dr KC Lim melahirkan ramai usahawan dan seterusnya mendapat perkenan Duli Yang Amat Mulia Raja Perak.

Saya menawarkan satu altenatif penerangan yang panjang lebar bagi orang yang tidak dapat menerima konsep “join dulu baru faham". Saya faham keadaan ekonomi sekarang yang menjadikan orang agak berhati-hati menyertai program sebegini. Saya berharap penerangan ini mampu menembusi rasa takut mengeluarkan sejumlah wang untuk bersama MyMi1. 

MyMi1 bukan skim cepat kaya, bukan skim pelaburan, bukan money game atau main kutu haram. Apa yang dibawa oleh MyMi1 adalah berkonsepkan pembelian secara pukal tc dengan syarikat penyedia perkhidmatan dan mendapat keuntungan apabila ahli mengguna kembali tc tersebut untuk top up dan pembayaran bil. Sebahagian keuntungan ini diagihkan kembali kepada ahli dan konsepnya sama seperti jual beli biasa antara pemborong, peruncit dan pengguna secara atas talian. 

MyMi1 berkembang dengan pantas dan penajaan baru berlaku di sana sini setiap hari. Setiap kali preview sentiasa penuh. Table talk, media sosial dan group whatsapp sentiasa meriah dengan program pengguna bijak MyMi1. Ia bukan sahaja berlaku di Malaysia, malah di negara asia yang lain, sambutan terhadap MyMi1 amat menggalakkan.


BERSAMBUNG PART 4,PENTING SILA BACAShare this

Related Posts

Previous
Next Post »