PENTING 2 !!! Sambung cerita daripada part 1 mymi1
Inilah yang menjadi impian setiap ahli MyMi1. Namun begitu sebagai ahli, anda juga boleh menjadi `sleeping partner' iaitu menggunakan sistem MyMi1 untuk guna sendiri, jimat sendiri dan untung sendiri. Tiada paksaan dalam MyMi1 dan setiap 10 hari anda berhak menerima rebet tc mengikut pakej yang dibeli. Anda tidak perlu maintain apa-apa, tidak perlu ruang menyimpan produk, tidak perlu membayar kos-kos tersembunyi dan sebagainya. Sit and relax dan tunggu rebet masuk setiap 10 hari. 

Satu perkara lagi, konsep pemasaran syarikat adalah Unilevel Marketing(ULM) dan bukan MLM. Ini bermakna sesiapa yang rajin menaja akan mendapat semua bonus dan upline tidak mendapat apa-apa sekadar mata pv sahaja. Siapa di atas siapa di bawah tidak penting. Anda buat anda dapat. Mudah dan adil kan?

Unit USD Dalam Sistem MyMi1

Perlu saya ingatkan, oleh kerana produk yang ditawarkan adalah dalam bentuk baucer kredit international, angka dalam RM adalah bagi tujuan ringkasan pemahaman. Ini kerana produk ini juga boleh dibeli di negara asia yang lain menggunakan matawang masing-masing, syarikat menetapkan standard nilai rebet atau top up credit(tc) dalam sistem MyMi1 adalah dalam unit us dollar(usd). Ini perlu bagi menyeragamkan sistem kepada satu standard yang diterima seluruh dunia dan bersifat global.

Nilai rebet sekiranya ditukarkan kepada RM adalah bergantung kepada keadaan ekonomi semasa di Malaysia dan syarikat akan membuat pemberitahuan dari masa ke semasa. Buat masa ini syarikat menetapkan bagi urusan pembayaran bil, pembelian top up dan sebagainya adalah RM10 = 3.4 tc manakala bagi tujuan mendapatkan tunai,  rebet tc yang ingin dicairkan di bank tempatan dikali dengan 3 dan pengeluaran ini pada tarikh 1hb dan 16hb dalam bulan tersebut. Sebaiknya 3 hari sebelum tarikh tersebut boleh dipindah dari e-wallet sistem ke akaun bank masing-masing. 

Pengeluaran mestilah nilai rebet 100 tc ke atas. Untuk pendaftaran ahli baru pula, tc dalam sistem adalah didarab dengan 3.5 untuk mengetahui nilai dalam RM.

Saya amat menitik berat akan hal ini sebab ada sebahagian yang baru menyertai MyMi1 merasa keliru dan tidak sama seperti yg diiklankan. Walaupun hal ini boleh dijelaskan kemudian sebaik menyertai MyMi1, namun bagi saya ada baiknya dijelaskan dahulu dan memang sebagai ahli bertanggungjawab memberi penjelasan sama ada kepada yang belum atau sudah menyertai MyMi1.


Pendaftaran Ahli

Ada beberapa cara pendaftaran ahli baru. Setelah menentukan pakej mana yang ingin dibeli, peserta boleh membayar kepada ahli yang memperkenalkan MyMi1 tersebut dan diberikan butiran pengenalan seperti berikut:

1. Nama penuh
2. No k/pengenalan
3. Alamat beserta poskod
4. User name yg sesuai
5. No telefon
6. Kerakyatan/warganegara

Wang yang dibayar mengikut pakej dikehendaki boleh melalui tunai kepada penaja atau bank-in ke akaun penaja. Seterusnya penaja akan membeli Register Wallet(rw) sebanyak 50% harga pakej manakala baki yang separuh lagi adalah cash point(cp) penaja itu sendiri. RW dan CP juga terdapat dalam sistem MyMi1 dan digunakan untuk pendaftaran ahli baru.
MyMi1 adalah perniagaan netwoking atau jaringan. Semua ahli MyMi1 mempunyai jaringan masing-masing dan ini memudahkan proses pendaftaran. Kalau semua pendaftaran melalui HQ, sesaklah kaunter HQ. 

Biasanya proses pendaftaran tidak mengambil masa yang lama, semuanya online kecuali bagi yang ingin membeli banyak pakej yang besar-besar, ketua atau leader jaringan tersebut akan menguruskan pendaftaran tersebut.

Selesai sahaja pendaftaran, ahli baru tersebut akan menerima:

1. Perisian Digital Sistem MyMi1
2. free rebet tc pakej tersebut
3. Password log in
4. Password trx

Password trx digunakan untuk mengesahkan semua transaksi yang dibuat dalam sistem MyMi1 seperti pembelian topup, pembayaran bil dan lain-lain.

Hari pendaftaran tersebut belum dikira lagi sebagai hari pertama untuk kiraan rebet tc  setiap 10 hari. Keesokkannya baru dikira sebagai hari pertama sebagai ahli MyMi1.

BERSAMBUNG PART 3,PENTING SILA BACA
Share this

Related Posts

Previous
Next Post »